NIEUWS

Praat mee over tijd voor onderwijsverbetering!

nov '16
Toekomstbestendig onderwijs is een grote uitdaging. Hoe kunnen docenten met hoge werkdruk tijd vrijmaken voor onderwijsverbetering? Wij vragen docenten, schoolleiders en schoolbestuurders om hierover mee te praten!

Er zijn verschillende mogelijkheden om meer tijd vrij te maken voor docenten, zoals iets doen aan de onderwijstijd, meer docenten of onderwijsassistenten inzetten, een andere les- en klassenstructuur en/of het onderwijs anders inrichten. De staatssecretaris van OCW wil graag weten hoe onderwijsprofessionals zelf over de mogelijkheden denken. Om daarachter te komen heeft Regioplan, in opdracht van OCW, verschillende digitale fora ingericht waar onderwijsprofessionals hun mening kunnen geven en kunnen discussiëren over manieren om tijd te creëren voor onderwijsverbetering. U kunt de Kamerbrief over dit onderwerp hier lezen.

Bent u docent, schoolleider of bestuurder in het po of vo, dan nodigen wij u van harte uit om mee te praten. Wij hebben voor elke groep een aparte, besloten discussiegroep online ingericht. U kunt het aanmeldformulier hier vinden. Graag tot ziens!

schoolbankjes