Onderzoeker Jeugd
32/38 uur

Voor het team Mens en Samenleving zoeken wij een onderzoeker met stevige kennis van beleid voor jeugd waar het goed mee gaat en voor jeugd die een extra steuntje in de rug nodig heeft. Een doelgroep met uiteenlopende beleidsvraagstukken op de thema’s leefstijl, werk, veiligheid en zorg. Ben jij een ambitieuze onderzoeker met een sterke pen en wil je met collega’s werken aan actuele beleidsvraagstukken, zoals

 • Hoe vergroten we loopbaankansen voor jongeren?
 • Welke begeleiding werkt bij jongeren met schulden?
 • Op welke manier kunnen we jongeren stimuleren gezonde keuzes te maken?

Dan ben jij de onderzoeker die we zoeken!

Functie-inhoud
Als beleidsonderzoeker voer je zelfstandig onderzoeksprojecten uit. Je werkt in onderzoeksteams over de volle linie van de uitvoering van het onderzoek (van dataverzameling tot rapportage). Je bent gesprekspartner voor opdrachtgevers, schrijft offertes op aanbestedingen en onderhoudt actief jouw netwerk. Je bouwt zelfstandig aan bestaande en nieuwe onderwerpen binnen of rondom het thema jeugdbeleid. Je bent samenwerkingsgericht en betrekt andere onderzoekers bij jouw werk.

Als onderzoeker op dit terrein spreekt het voor zich dat je gemakkelijk aansluit bij de leefwereld van jongeren. Je weet hoe je de doelgroep kunt bereiken en hoe je er ervaringen op kunt halen. Binnen het team Mens en Samenleving werken we steeds vaker aan projecten waarin ontwerp- of actieonderzoek een prominentere rol krijgt.

Functie-eisen

 • Relevante master en/of promotie;
 • Ervaring in wetenschappelijk of commercieel beleidsonderzoek
 • Aantoonbare, brede kennis van het beleidsterrein
 • Kennis van beleidsprocessen
 • Sterk analytisch vermogen
 • Affiniteit met ontwerp-/actieonderzoek
 • Goed onderlegd in methoden en technieken van beleidsonderzoek, met name kwalitatief
 • Ontwikkelde schrijfvaardigheid
 • Overtuigende persoonlijke presentatie
 • Kritisch en creatief in onderzoek en rapportage
 • Gedreven om een gezicht te worden op dit terrein

Over ons
Regioplan is dé partner voor maatschappelijke impact. We helpen opdrachtgevers bij het onderzoeken, uitvoeren en ontwikkelen van beleid. Kijk op www.regioplan.nl om een beeld te krijgen van ons werk.

Bij Regioplan worden projecten in teams opgepakt, waarbij hard werken samengaat met een goede collegiale sfeer en ruime mogelijkheden om zelf initiatieven te nemen. Het spreekt voor zich dat je bij ons inhoudelijk gedreven collega’s treft en gestimuleerd wordt om je professioneel verder te ontwikkelen.

Hierbij is verscheidenheid wat ons betreft een kracht. Wanneer teamleden elkaar qua methodologische expertise, temperament, (culturele) achtergrond, levensstijl of op andere manieren aanvullen, betekent dit een verrijking van invalshoeken in het werk.

Aanbod
Wij bieden een interessante doorgroeifunctie. Je bent een gelijkwaardige sparringpartner voor je collega’s en werkt met hen samen bij het verder ontwikkelen van het terrein. We dagen je uit om daarbij je ervaring, kennis, expertise en netwerk optimaal te benutten en uit te bouwen. Je kunt daarbij gebruik maken van interne en externe  trainingen.

We gaan een jaarcontract aan voor 32 of 38 uur per week, in overleg te verdelen over de werkweek, met uitzicht op verlenging voor onbepaalde tijd. Wij bieden een salaris tussen € 2.800 en €4.400 bruto per maand op voltijdbasis afhankelijk van jouw werkervaring. Daarnaast hebben we een premievrij pensioen en een uitstekende verlofregeling. Ons kantoor zit op loopafstand van Amsterdam CS. Deels vanuit huis werken is mogelijk, maar op ons kantoor aan het IJ vind je altijd een fijne werkplek!

Reageren
Wij ontvangen graag een mail met een cv en motivatie van maximaal 350 woorden. Vermeld ook het aantal uren per week en je eventuele opzegtermijn.

Reageren voor 1 december 2022.

Wij stellen geen prijs op acquisitie n.a.v. deze advertentie.