Onderzoeker Werk, Participatie en Sociale Zekerheid

24/32/38 uur

Voor het team Werk, Participatie en Sociale Zekerheid zoeken wij een ambitieuze onderzoeker! Wil je met collega’s werken aan actuele vraagstukken, rondom werk, re-integratie, armoede en schuldhulpverlening en allerlei aanpalende onderwerpen? Wil je impact maken met de kennis die je creëert? Dan ben jij de onderzoeker die we zoeken!

Functie-inhoud
Als onderzoeker bij Regioplan voer je zelfstandig onderzoeksprojecten uit. Je werkt in onderzoeksteams over de volle linie van de uitvoering van het onderzoek (van dataverzameling tot rapportage). Je bent gesprekspartner voor opdrachtgevers, schrijft mee aan offertes op aanbestedingen en onderhoudt actief jouw netwerk. Je bouwt zelfstandig aan bestaande en nieuwe onderwerpen binnen het team Werk, Participatie en Sociale Zekerheid. Je bent samenwerkingsgericht en betrekt andere onderzoekers bij jouw werk.

Functie-eisen

 • Relevante master en/of promotie;
 • Minimaal 2 jaar ervaring in wetenschappelijk of commercieel beleidsonderzoek
 • Aantoonbare, brede kennis van het beleidsterrein
 • Kennis van beleidsprocessen
 • Sterk analytisch vermogen
 • Kwantitatief en kwalitatief methodologisch onderlegd
 • Ontwikkelde schrijfvaardigheid
 • Overtuigende persoonlijke presentatie
 • Kritisch en creatief in onderzoek en rapportage
 • Gedreven om een gezicht te worden op dit terrein
 • Specifieke kennis van culturen of doelgroepen is een pré.

Over ons
Regioplan is dé partner voor maatschappelijke impact. We helpen opdrachtgevers bij het onderzoeken, uitvoeren en ontwikkelen van beleid. Kijk op www.regioplan.nl om een beeld te krijgen van ons werk.

Bij Regioplan worden projecten in teams opgepakt, waarbij hard werken samengaat met een goede collegiale sfeer en ruime mogelijkheden om zelf initiatieven te nemen. Het spreekt voor zich dat je bij ons inhoudelijk gedreven collega’s treft en gestimuleerd wordt om je professioneel verder te ontwikkelen.

Hierbij is verscheidenheid wat ons betreft een kracht. Wanneer teamleden elkaar qua methodologische expertise, temperament, (culturele) achtergrond, levensstijl of op andere manieren aanvullen, betekent dit een verrijking van invalshoeken in het werk.

Aanbod
Wij bieden een interessante doorgroeifunctie. Je bent een gelijkwaardige sparringpartner voor je collega’s en werkt met hen samen bij het verder ontwikkelen van het terrein. We dagen je uit om daarbij je ervaring, kennis, expertise en netwerk optimaal te benutten en uit te bouwen. Je kunt daarbij gebruik maken van interne en externe trainingen.

We gaan een jaarcontract aan voor 24/32/38 uur per week met uitzicht op verlenging voor onbepaalde tijd.

Reageren
Wij ontvangen graag een mail met een cv en motivatie van maximaal 350 woorden. Vermeld ook het aantal uren per week en je eventuele opzegtermijn. Mail: sandra.winsser@regioplan.nl

Reageren voor 11 april 2022.

Wij stellen geen prijs op acquisitie n.a.v. deze advertentie.