Senior onderzoeker Werk, Participatie en Sociale Zekerheid

32/38 uur

Ben jij een ambitieuze onderzoeker met stevige beleidskennis? Wil je met collega’s werken aan actuele thema’s, rondom werk, re-integratie, bestaanszekerheid, uitvoeringsvraagstukken, integratie, schuldhulp en allerlei aanpalende onderwerpen? En wil je échte maatschappelijke impact maken met de kennis die je creëert? Dan ben jij de senior onderzoeker die wij zoeken!

Functie-inhoud

Als senior onderzoeker bij Regioplan ben je verantwoordelijk voor je eigen terrein. Je werkt in onderzoeksteams over de volle linie van de uitvoering van het onderzoek (van dataverzameling tot rapportage). Je bent gesprekspartner voor opdrachtgevers, schrijft voorstellen en onderhoudt actief jouw netwerk. Je bouwt zelfstandig aan bestaande en nieuwe onderwerpen binnen het team Werk, Participatie en Sociale Zekerheid. Je bent samenwerkingsgericht en betrekt andere onderzoekers bij jouw werk.

Functie-eisen

 • Relevante master en/of promotie;
 • Minimaal 5 jaar ervaring in wetenschappelijk of commercieel beleidsonderzoek;
 • Aantoonbare, brede kennis van het beleidsterrein;
 • Kennis van beleidsprocessen;
 • Sterk analytisch vermogen;
 • Kwantitatief en kwalitatief methodologisch onderlegd;
 • Ontwikkelde schrijfvaardigheid;
 • Overtuigende persoonlijke presentatie;
 • Kritisch en creatief in onderzoek en rapportage;
 • Gedreven om een gezicht te zijn of te worden op dit terrein;
 • Specifieke kennis van culturen of doelgroepen is een pré.

Over ons

Regioplan is dé partner voor maatschappelijke impact. We helpen opdrachtgevers met het creëren, ontsluiten en toepassen van kennis. Van beleidsonderzoek tot en met het implementeren van oplossingen. Kijk op www.regioplan.nl om een beeld te krijgen van ons werk.

Bij Regioplan worden projecten in teams opgepakt, waarbij hard werken samengaat met een goede collegiale sfeer en ruime mogelijkheden om zelf initiatieven te nemen. Het spreekt voor zich dat je bij ons inhoudelijk gedreven collega’s treft en gestimuleerd wordt om je professioneel verder te ontwikkelen.

Hierbij is verscheidenheid wat ons betreft een kracht. Wanneer teamleden elkaar qua methodologische expertise, temperament, (culturele) achtergrond, levensstijl of op andere manieren aanvullen, betekent dit een verrijking van invalshoeken in het werk.

Aanbod

Wij bieden een volwassen rol waarbij jij je eigen terrein bestiert. Je bent een gelijkwaardige sparringpartner voor je collega’s en werkt met hen samen bij het verder ontwikkelen van het terrein. We dagen je uit om daarbij je ervaring, kennis, expertise en netwerk optimaal te benutten en uit te bouwen. Je kunt daarbij gebruik maken van interne en externe  trainingen.

We gaan een jaarcontract aan met uitzicht op verlenging voor onbepaalde tijd. Wij bieden een salaris van € 3.500 tot € 5.000 en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

Reageren

Bel of mail voor meer informatie met Yannick Bleeker.

Wij ontvangen graag een mail met een cv en motivatie van maximaal 350 woorden. Vermeld ook het aantal uren per week en je eventuele opzegtermijn. Mail jouw cv en motivatie naar Sandra Winsser.