Ervaren Onderzoeker Criminaliteit, Veiligheid & Recht

32-38 uur

Ben jij een ambitieuze onderzoeker op het beleidsterrein Criminaliteit, Veiligheid & Recht? Heb je een sterke pen en wil je met collega’s werken aan actuele beleidsvraagstukken, zoals Nieuwe vormen van sanctioneren, Prostitutie, Wet Tijdelijk Huisverbod, Hulpverlening Slachtoffers en Lokale veiligheid? Dan breiden we ons team graag uit met jou!

Functie-inhoud
Als beleidsonderzoeker voer je zelfstandig onderzoeksprojecten uit op het terrein van Criminaliteit, Veiligheid & Recht. Je werkt in onderzoeksteams over de volle linie van de uitvoering van het onderzoek (van dataverzameling tot rapportage). Je bent gesprekspartner voor opdrachtgevers, schrijft (mee aan) offertes op aanbestedingen en onderhoudt actief jouw netwerk. Je bouwt zelfstandig aan bestaande en nieuwe onderwerpen binnen of rondom het terrein Criminaliteit en Veiligheid.

Functie-eisen

 • Relevante afgeronde onderzoeksmaster of promotie binnen de sociale wetenschappen (bijv. sociologie, criminologie, psychologie, bestuurskunde), of (straf)recht.
 • Minimaal 5 jaar ervaring in wetenschappelijk of (commercieel) beleidsonderzoek
 • Stevige dosis kennis van het beleidsterrein
 • Affiniteit met/kennis van beleidsprocessen
 • Sterk analytisch vermogen
 • Kwantitatief en kwalitatief methodologisch onderlegd
 • Ontwikkelde schrijfvaardigheid
 • Overtuigende persoonlijke presentatie
 • Kritisch en creatief in onderzoek en rapportage
 • Gedreven om een gezicht te worden op dit terrein
 • Kennis van een specifieke doelgroep of cultuur is een pré.

Over ons
Regioplan levert beleidsonderzoek, beleidsadvies en (personele) ondersteuning bij de implementatie van beleid. Kijk op www.regioplan.nl om een beeld te krijgen van ons werk.

Bij Regioplan worden projecten in teams opgepakt, waarbij hard werken samengaat met een goede collegiale sfeer en ruime mogelijkheden om zelf initiatieven te nemen. Het spreekt voor zich dat je bij ons inhoudelijk gedreven collega’s treft en gestimuleerd wordt om je professioneel verder te ontwikkelen.

Hierbij is verscheidenheid wat ons betreft een kracht. Wanneer teamleden elkaar qua methodologische expertise, temperament, (culturele) achtergrond, levensstijl of op andere manieren aanvullen, betekent dit een verrijking van invalshoeken in het werk.

Aanbod
Wij bieden een interessante doorgroeifunctie. Je bent een gelijkwaardige sparringpartner voor je collega’s en werkt met hen samen bij het verder ontwikkelen van het terrein Criminaliteit, Veiligheid en Recht. We dagen je uit om daarbij je ervaring, kennis, expertise en netwerk optimaal te benutten en uit te bouwen. Je kunt daarbij gebruik maken van interne en externe trainingen.

We gaan een jaarcontract aan voor 32 of 38 uur per week met uitzicht op verlenging voor onbepaalde tijd.

Reageren
Wij ontvangen graag een mail op sandra.winsser@regioplan.nl met een cv en motivatie van maximaal 350 woorden. Vermeld ook je eventuele opzegtermijn.

Reageren voor 11 januari 2021.

De procedure bestaat uit twee rondes. In ieder geval zal het eerste gesprek via beeldbellen worden gevoerd.

Wij stellen geen prijs op acquisitie n.a.v. deze advertentie.