Junior Onderzoeker

Ben jij een beleidsonderzoeker in de dop met een sterke presentatie en een vlotte pen? Wil je met collega’s werken aan actuele beleidsvraagstukken en je verder ontwikkelen tot all round beleidsonderzoeker? Heb je de ambitie om expert te worden op één van onze werkvelden? Dan ben jij degene die we zoeken!

Functie-inhoud
Als junior onderzoeker werk je aan projecten op één of meerdere werkvelden. We matchen jouw achtergrond, vaardigheden en affiniteit met vraagstukken van onze opdrachtgevers. Binnen projecten werk je in verschillende stadia van het onderzoeksproject. Je kunt verantwoordelijk zijn voor voorbereidende werkzaamheden, vragenlijst programmeren, dataverzameling en -analyse en het organiseren en uitvoeren van werksessies en (groeps)interviews. Je gaat je gaandeweg meer bezighouden met offertes, onderzoeksrapportages en andere eindproducten. Je maakt een vlotte ontwikkeling door tot zelfstandig onderzoeker met specifieke terreinkennis.

Functie-eisen

  • Recent voltooide relevante (research) master
  • Specifieke belangstelling voor één of meerdere werkvelden
  • Sterk analytisch vermogen
  • Kwantitatief en kwalitatief methodologisch onderlegd, nieuwsgierig naar nieuwe technieken
  • Communicatief ingesteld
  • Ontwikkelde schrijfvaardigheid
  • Overtuigende persoonlijke presentatie
  • Kritisch en creatief in onderzoek en rapportage
  • Kennis van een specifieke doelgroep of cultuur is een pré

Over ons
Regioplan levert beleidsonderzoek, beleidsadvies en (personele) ondersteuning bij de implementatie van beleid. Kijk op www.regioplan.nl om een beeld te krijgen van ons werk.

Bij Regioplan worden projecten in teams opgepakt, waarbij hard werken samengaat met een goede collegiale sfeer en ruime mogelijkheden om zelf initiatieven te nemen. Het spreekt voor zich dat je bij ons inhoudelijk gedreven collega’s treft en gestimuleerd wordt om je professioneel verder te ontwikkelen.

Hierbij is verscheidenheid wat ons betreft een kracht. Wanneer teamleden elkaar qua methodologische expertise, temperament, (culturele) achtergrond, levensstijl of op andere manieren aanvullen, betekent dit een verrijking van invalshoeken in het werk.

Aanbod
Wij bieden een interessante startersbaan; je doet ervaring op met alle aspecten van onderzoek/advies en je kunt deelnemen aan een doorlopend intern trainingsprogramma. Je krijgt een mentor en in elk project werk je in een team met minimaal één ervaren onderzoeker/adviseur en/of projectleider. Je wordt een gelijkwaardige sparringpartner voor je collega’s en werkt met hen samen bij het verder ontwikkelen van een bepaald terrein. We dagen je uit om daarbij je ervaring, kennis, expertise en netwerk optimaal te benutten en verder te ontwikkelen.

We gaan een jaarcontract aan voor 32 of 38 uur per week, we verwachten een doorgroei naar de onderzoekersfunctie binnen twee jaar, bij die overgang volgt een contract voor onbepaalde tijd.

Reageren
Wij ontvangen graag een mail op sandra.winsser@regioplan.nl met een cv en motivatie van maximaal 350 woorden. Informeer ons in ieder geval over jouw onderzoeksvaardigheden,  belangstelling voor een werkveld en beschikbaarheid.

Reageren voor 1 november 2021.

Wij stellen geen prijs op acquisitie door bemiddelingsbureaus n.a.v. deze advertentie.