Onderzoeker Criminaliteit Veiligheid Recht

Ben jij een ambitieuze onderzoeker op het beleidsterrein Criminaliteit, Veiligheid en Recht? Heb je een sterke pen en wil je met collega’s werken aan actuele beleidsvraagstukken, zoals Nieuwe vormen van sanctioneren, Prostitutie, Wet Tijdelijk Huisverbod, Hulpverlening Slachtoffers en Lokale veiligheid? Dan ben jij de onderzoeker die we zoeken!

Functie-inhoud
Als beleidsonderzoeker voer je zelfstandig onderzoeksprojecten uit op het terrein van Criminaliteit, Veiligheid en Recht. Je werkt in onderzoeksteams over de volle linie van de uitvoering van het onderzoek (van dataverzameling tot rapportage). Je bent gesprekspartner voor opdrachtgevers, schrijft (mee aan) offertes op aanbestedingen en onderhoudt actief jouw netwerk.

De nieuwe onderzoeker zal met enige regelmaat ingezet worden op andere kennisgebieden binnen Regioplan, in het bijzonder daar waar juridische aspecten een rol spelen.

Functie-eisen

  • Afgestudeerd in Nederlands Recht (publiek recht is een pre)

en

  • Afgeronde (onderzoeks)master of promotie binnen de Sociale Wetenschappen (bijv. sociologie, criminologie, psychologie, bestuurskunde)
  • Affiniteit met/kennis van beleidsprocessen
  • Sterk analytisch vermogen
  • Kwantitatief en kwalitatief methodologisch onderlegd
  • Ontwikkelde schrijfvaardigheid
  • Overtuigende persoonlijke presentatie
  • Kritisch en creatief in onderzoek en rapportage
  • Gedreven

Over ons
Regioplan levert beleidsonderzoek, beleidsadvies en (personele) ondersteuning bij de implementatie van beleid. Kijk op www.regioplan.nl om een beeld te krijgen van ons werk.

Bij Regioplan worden projecten in teams opgepakt, waarbij hard werken samengaat met een goede collegiale sfeer en ruime mogelijkheden om zelf initiatieven te nemen. Het spreekt voor zich dat je bij ons inhoudelijk gedreven collega’s treft en gestimuleerd wordt om je professioneel verder te ontwikkelen.

Aanbod
Wij bieden een interessante (door)groeifunctie. Je bent een gelijkwaardige sparringpartner voor je collega’s en werkt met hen samen bij het verder ontwikkelen van het terrein Criminaliteit, Veiligheid en Recht. We dagen je uit om daarbij je ervaring, kennis, expertise en netwerk optimaal te benutten en uit te bouwen. Je kunt daarbij gebruik maken van interne en externe  trainingen.

We gaan een jaarcontract aan voor 32 of 38 uur per week met uitzicht op verlenging voor onbepaalde tijd.

Regioplan is gevestigd op loopafstand van het Amsterdam Centraal Station en daarom uitstekend bereikbaar per openbaar vervoer.

Reageren
Voor meer informatie kun je bellen met Sandra Winsser (Personeelsmanager) op telefoonnummer 020 – 5 315 323 of mailen sandra.winsser@regioplan.nl

Wij ontvangen graag een brief van maximaal 350 woorden en een cv waaruit jouw vaardigheden en ervaring blijken. Vermeld ook je eventuele opzegtermijn. Je brief kun je richten aan sandra.winsser@regioplan.nl

Reageren voor 29 juli 2019.

De eerste gespreksronde is gepland op donderdag 1 augustus, de tweede ronde op maandag 5 augustus. Vermeld je beschikbaarheid op deze dagen in je brief.

Wij stellen geen prijs op acquisitie door bemiddelingsbureaus n.a.v. deze advertentie.