Senior Onderzoeker Criminaliteit, Veiligheid & Recht

32-38 uur

Ben jij een ambitieuze onderzoeker op het beleidsterrein Criminaliteit, Veiligheid & Recht? Gedreven op vraagstukken rond veiligheid en rechtshandhaving en goed bekend met justitiebeleid en uitvoering door organisaties in de strafrechtketen? Ben je zichtbaar, sta je voor de inhoud en presenteer je die stevig? Dan ontmoeten wij jou graag!

Functie-inhoud
Als senior ben je regelmatig projectleider, maar daarnaast altijd actief betrokken in de uitvoering van onderzoek (van dataverzameling tot rapportage). Je bent gesprekspartner voor opdrachtgevers, schrijft offertes op aanbestedingen en onderhoudt actief jouw netwerk. Je ontwikkelt met het team bestaande en nieuwe onderwerpen binnen of rondom het terrein Criminaliteit en Veiligheid.

Functie-eisen

 • Relevante afgeronde onderzoeksmaster of promotie binnen de Sociale Wetenschappen (bijv. sociologie, criminologie, psychologie, bestuurskunde)
 • Ruime ervaring in wetenschappelijk of commercieel (beleids)onderzoek
 • Stevige dosis kennis van het beleidsterrein
 • Kennis van beleidsprocessen
 • Sterk analytisch vermogen
 • Kwantitatief en kwalitatief methodologisch onderlegd
 • Ervaring als projectleider
 • Goed ontwikkelde schrijfvaardigheid
 • Overtuigende persoonlijke presentatie
 • Kritisch en creatief in onderzoek en rapportage
 • Gedreven om een gezicht te worden en/of blijven op dit terrein
 • Kennis van een specifieke doelgroep of cultuur is een pré.

Over ons
Regioplan levert beleidsonderzoek, beleidsadvies en (personele) ondersteuning bij de implementatie van beleid. Kijk op www.regioplan.nl om een beeld te krijgen van ons werk.

Bij Regioplan worden projecten in teams opgepakt, waarbij hard werken samengaat met een goede collegiale sfeer en ruime mogelijkheden om zelf initiatieven te nemen. Het spreekt voor zich dat je bij ons inhoudelijk gedreven collega’s treft en gestimuleerd wordt om je professioneel verder te ontwikkelen.

Hierbij is verscheidenheid wat ons betreft een kracht. Wanneer teamleden elkaar qua methodologische expertise, temperament, (culturele) achtergrond, levensstijl of op andere manieren aanvullen, betekent dit een verrijking van invalshoeken in het werk.

Aanbod
Wij bieden een interessante boegbeeldfunctie. Je bent een gelijkwaardige sparringpartner voor je collega’s en werkt met hen samen bij het verder ontwikkelen van het terrein Criminaliteit, Veiligheid en Recht. We dagen je uit om daarbij je ervaring, kennis, expertise en netwerk optimaal te benutten en uit te bouwen.

We gaan een jaarcontract aan voor 32 of 38 uur per week met uitzicht op verlenging voor onbepaalde tijd.

Reageren
Wij ontvangen graag een mail op sandra.winsser@regioplan.nl met een cv en motivatie van maximaal 350 woorden. Vermeld ook je eventuele opzegtermijn.

Vragen over deze vacature? Die stel je aan collega’s van het terrein! Je vindt hun contactgegevens op onze website.

Reageren voor 1 november 2021.

Wij stellen geen prijs op acquisitie n.a.v. deze advertentie.