Onderzoeker Migratie, Integratie en Diversiteit

Ben jij een ambitieuze onderzoeker op het beleidsterrein Migratie, Integratie en Diversiteit? Heb je een sterke pen en wil je met collega’s werken aan actuele beleidsvraagstukken, zoals integratie van statushouders op de arbeidsmarkt, de nieuwe inburgeringswet, het diversiteitsbeleid van organisaties of het asiel- en terugkeerbeleid? Dan ben jij de onderzoeker die we zoeken!

Functie-inhoud

Als beleidsonderzoeker voer je zelfstandig onderzoeksprojecten uit op het terrein van Migratie, Integratie en Diversiteit. Je werkt in onderzoeksteams over de volle linie van de uitvoering van het onderzoek (van dataverzameling tot rapportage). Je bent gesprekspartner voor opdrachtgevers, schrijft (mee aan) offertes op aanbestedingen en onderhoudt actief jouw netwerk. Je bouwt zelfstandig aan bestaande en nieuwe onderwerpen binnen of rondom het terrein Migratie, Integratie en Diversiteit.

Functie-eisen

  • Promotie op het thema Migratie, Integratie en Diversiteit, of
  • Afgeronde onderzoeksmaster met enkele jaren ervaring in wetenschappelijk of commercieel (beleids)onderzoek, op het thema Migratie, Integratie en Diversiteit
  • Affiniteit met/kennis van beleidsprocessen
  • Sterk analytisch vermogen
  • Kwantitatief en kwalitatief methodologisch onderlegd
  • Ontwikkelde schrijfvaardigheid
  • Overtuigende persoonlijke presentatie
  • Kritisch en creatief in onderzoek en rapportage
  • Gedreven om een gezicht te worden op dit terrein
  • Culturele kennis of beheersing taal van één of meer doelgroepen is een pré.

Over ons

Regioplan levert beleidsonderzoek, beleidsadvies en (personele) ondersteuning bij de implementatie van beleid. Kijk op www.regioplan.nl om een beeld te krijgen van ons werk.

Bij Regioplan worden projecten in teams opgepakt, waarbij hard werken samengaat met een goede collegiale sfeer en ruime mogelijkheden om zelf initiatieven te nemen. Het spreekt voor zich dat je bij ons inhoudelijk gedreven collega’s treft en gestimuleerd wordt om je professioneel verder te ontwikkelen.

Aanbod

Wij bieden een interessante doorgroeifunctie. Je bent een gelijkwaardige sparringpartner voor je collega’s en werkt met hen samen bij het verder ontwikkelen van het terrein Migratie, Integratie en Diversiteit. We dagen je uit om daarbij je ervaring, kennis, expertise en netwerk optimaal te benutten en uit te bouwen. Je kunt daarbij gebruik maken van interne en externe  trainingen.

We gaan een jaarcontract aan voor 32 of 38 uur per week met uitzicht op verlenging voor onbepaalde tijd.

Regioplan is gevestigd op loopafstand van het Amsterdam Centraal Station en daarom uitstekend bereikbaar per openbaar vervoer.

Reageren

Voor meer informatie kun je bellen met Sandra Winsser (Personeelsmanager) op telefoonnummer 020 – 5 315 323 of mailen sandra.winsser@regioplan.nl.

Wij ontvangen graag een brief van maximaal 350 woorden en een cv waaruit jouw vaardigheden en ervaring blijken. Vermeld ook je eventuele opzegtermijn. Je brief kun je richten aan sandra.winsser@regioplan.nl.

Reageren voor 16 december 2019.

Wij stellen geen prijs op acquisitie n.a.v. deze advertentie.