SLACHTOFFER VAN (ONLINE) SEKSUEEL OVERSCHRIJDEND GEDRAG OF SEKSUEEL GEWELD? LAAT JE STEM HOREN!

Ben jij 18 jaar of ouder en heb je te maken gehad met (online) seksueel overschrijdend gedrag of seksueel geweld, dan willen we jou graag voor een onderzoek interviewen.

Waarom?
Niet alle slachtoffers van seksueel overschrijdend gedrag doen aangifte. Ook is er niet altijd contact met hulpinstanties. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn. Met ons onderzoek willen we erachter komen wat de motieven van slachtoffers zijn. Het ministerie van Veiligheid en Justitie gebruikt deze informatie om eventuele drempels om aangifte te doen of hulpverlening te zoeken weg te nemen. Door mee te werken aan dit interview help je mee het beleid te verbeteren en slachtoffers een betere positie te geven.

Voor wie?
Deze oproep is gericht aan vrouwen en mannen die op volwassen leeftijd (18 jaar of ouder) te maken hebben gehad met seksueel overschrijdend gedrag of seksueel geweld. Bijvoorbeeld tegen je zin in betast of gezoend worden, gedwongen seksuele handelingen verrichten (aanranding) of verkrachting. Ook kan het gaan om slachtofferschap van online seksueel overschrijdend gedrag, zoals het verspreiden van seksueel getinte foto’s of video’s via mobiele telefoons of social media.
Het maakt voor het interview niet uit of je wel of geen contact hebt gehad met politie of hulpinstanties. Wij zijn geïnteresseerd in jouw motieven voor je keuze.

Het interview
Een onderzoeker van Regioplan neemt het interview af, dit gebeurt telefonisch. Het gesprek zal ongeveer een uur duren. Deelname aan het interview is anoniem, we bewaren geen persoonsgegevens.
Als je besluit om aan het interview mee te werken draag je eraan bij dat toekomstige slachtoffers beter geholpen kunnen worden. Bovendien schenken wij voor iedere geïnterviewde een bedrag van €10,- aan Fonds Slachtofferhulp of het Oranje Fonds.

Interesse?
Je kunt je aanmelden voor een interview door een e-mail te sturen naar: zedenmisdrijven@regioplan.nl
Natuurlijk kun je hier ook terecht voor vragen of opmerkingen over dit onderzoek. Als je liever wilt dat we telefonisch contact met je opnemen, kun je je via deze link aanmelden.