Ervaren onderzoeker Arbeid en Arbeidsmarkt

32-38 uur

De arbeidsmarkt en arbeidsmarktbeleid zijn actueler dan ooit. Wat zijn de gevolgen van de Wet arbeidsmarkt in balans? Waarom vragen mensen geen geboorteverlof aan terwijl ze daar wel recht op hebben? Hoe kunnen we uitzend- en platformwerk veiliger maken? Hoe kunnen we de krapte op de arbeidsmarkt verminderen? Die vragen proberen we op dit moment bij Regioplan te beantwoorden. En daar kunnen we wel wat hulp bij gebruiken!

Functie-inhoud
Bij Regioplan werken we aan uiteenlopende thema’s. Arbeidsverhoudingen, werkzekerheid, en arbeidsomstandigheden zijn hier enkele voorbeelden van. De ervaren onderzoeker die we zoeken voert zelfstandig onderzoeksprojecten en adviesopdrachten uit op het terrein Arbeid en Arbeidsmarkt. Je werkt met collega’s in projectteams over de volle breedte van de uitvoering en acquisitie van onderzoek. Je bent een gesprekspartner voor opdrachtgevers, schrijft (mee aan) offertes op aanbestedingen en onderhoudt actief jouw netwerk. Je ontwikkelt je eigen specialisme en geeft opdrachtgevers advies over het verbeteren van beleid en uitvoering. Je leidt projecten of hebt de wens daar ervaring mee op te doen.

Functie-eisen
• Relevante afgeronde (onderzoeks)master of promotie
• Enkele jaren ervaring in wetenschappelijk, toepassingsgericht of commercieel (beleids)onderzoek
• Stevige dosis kennis op het terrein van de arbeidsmarkt
• Voelt zich als een vis in het water in een afwisselende omgeving en vindt hierin snel de weg
• Krijgt energie van netwerken, het benaderen van potentiële opdrachtgevers en het in concurrentie verwerven van opdrachten
• Sterk analytisch vermogen
• Goed ontwikkelde schrijfvaardigheid
• Overtuigende persoonlijke presentatie
• Kritisch en creatief
• Gedreven om een gezicht te worden op het terrein van Arbeid en Arbeidsmarkt
• Ervaring met kwantitatieve onderzoeksmethoden is een pré

Over ons
Regioplan realiseert maatschappelijke impact met onderzoek, advies en (personele) ondersteuning bij de implementatie van beleid. Kijk op www.regioplan.nl om een beeld te krijgen van ons werk.

Bij Regioplan worden projecten in teams opgepakt, waarbij hard werken samengaat met een collegiale sfeer en ruime mogelijkheden om zelf initiatieven te nemen. Het spreekt voor zich dat je bij ons inhoudelijk gedreven collega’s treft en gestimuleerd wordt om je professioneel verder te ontwikkelen.

Hierbij is verscheidenheid wat ons betreft een kracht. Wanneer teamleden elkaar qua methodologische expertise, temperament, (culturele) achtergrond, levensstijl of op andere manieren aanvullen, betekent dit een verrijking van invalshoeken in ons werk.

Aanbod
Je bent een gelijkwaardige sparringpartner voor je collega’s en werkt met hen samen bij het verder ontwikkelen van het terrein Arbeid en Arbeidsmarkt. We dagen je uit je ervaring, kennis en netwerk optimaal te benutten en ondersteunen je bij je persoonlijke ontwikkeling.

Onderdelen van ons arbeidsvoorwaardenpakket zijn:
– een jaarcontract voor 32 tot 38 uur per week met uitzicht op verlenging naar onbepaalde tijd
– marktconform startsalaris, afhankelijk van ervaring tussen de € 3.350 en € 4.450. Bij de stap naar Senior lopen de schalen verder uit
– reiskostenvergoeding op basis van openbaar vervoer
– aanbod van opleiding in de Regioplan Academy en op maat naar behoefte
– premievrij pensioen
– een uitgebreide verlofregeling
– hybride werken.

Reageren
Wij ontvangen graag een mail op werken@regioplan.nl met een cv en motivatie van maximaal 350 woorden. Vermeld ook je eventuele opzegtermijn. Wil je meer weten over de functie? Neem dan contact op met directeur Werk, Participatie en Sociale Zekerheid Yannick Bleeker via yannick.bleeker@regioplan.nl of 020-5315394.