Lancering Handreiking aanpak stalking: webinar op 4 april

20-03-2024

De aanpak van stalking vraagt om snel, sensitief en adequaat handelen van veel verschillende partijen. Goede samenwerking is dus essentieel! Die samenwerking tot stand brengen is niet eenvoudig. In opdracht van het ministerie van VWS en in nauwe samenwerking met de VNG, het ministerie van J&V en Valente, heeft Regioplan samen met ervaringsdeskundige Philomenia Arissen en vertegenwoordigers van alle betrokken netwerkpartners (o.a. vrouwenopvang, gemeenten, VT, politie, OM) een handreiking voor de aanpak van stalking ontwikkeld.

Webinar: samen aan de slag

Ben jij benieuwd hoe je deze handreiking het beste kunt inzetten in jouw regio? Neem dan deel aan het webinar ‘Samenwerken met de handreiking aanpak stalking’ op 4 april tussen 10:00 en 12:00 uur.

Tijdens deze sessie lanceren we de handreiking voor de aanpak van stalking. Je gaat in kleinere groepen aan de slag om te komen tot actie in je eigen regio. We gebruiken de bijeenkomst ook om ervaringen en ideeën tussen regio’s uit te wisselen.

Na het webinar ben jij dus volledig op de hoogte van de handreiking en heb je met netwerkpartners uit jouw regio (of binnen jouw organisatie) besproken hoe jullie met de handreiking aan de slag kunnen en welke acties jullie nu al kunnen ondernemen. Het zal dus een interactieve en vooral leerzame sessie worden!

Meld je aan!

Geïnteresseerd om met collega’s uit jouw regio deel te nemen? Meld je dan aan via katrien.de.vaan@regioplan.nl, dan zorgen wij ervoor dat jullie de link naar het webinar krijgen.