Webinar Preventie van seksueel geweld in de gemeente

10-06-2022

Benieuwd wat je als gemeente kunt doen als het gaat om de preventie van seksueel geweld? Op dinsdag 21 juni organiseren Rutgers en Regioplan een webinar om raadsleden, beleidsmakers en andere geïnteresseerden te informeren.

De aandacht voor seksueel grensoverschrijdend gedrag groeit. Bij burgers, bij organisaties en bij de landelijke en lokale overheid. Verschillende gemeenten zetten zich in om seksueel grensoverschrijdend gedrag aan te pakken in hun gemeente.

Juist gemeenten kunnen veel invloed hebben op het voorkomen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld. Speciaal voor gemeenten heeft Kenniscentrum Rutgers daarom een 8-puntenplan gemaakt voor betere preventie van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dit plan gaat in op effectieve preventie en hoe gemeenten hierop kunnen inzetten.

Ondersteuningsaanbod

Om gemeenten hierin te helpen organiseert Rutgers, samen met Regioplan, een webinar voor raadsleden, beleidsmakers en andere geïnteresseerden.

In dit Webinar wordt het 8-puntenplan voor een betere preventie van seksueel geweld in de gemeente nader toegelicht. Hoe weet je wat er speelt in jouw gemeente? Hoe kom je tot haalbare en ambitieuze doelen en een plan van aanpak? En hoe betrek je de diverse stakeholders?

Aansluitend presenteren wij ons ondersteuningsaanbod. Wat kan Regioplan gemeenten bieden die met dit thema aan de slag willen? Uiteraard is er ook ruimte voor vragen vanuit de deelnemers.

Meld je aan!

Het webinar vind plaats op dinsdag 21 juni van 10:00-11:15 uur.

Voor wie: raadsleden, beleidsmakers en andere geïnteresseerden.

Wil je dit webinar ook bijwonen? Meld je hier aan!