Duurzame Dinsdag: een boost voor een duurzamere leefstijl?

01-09-2020

Dinsdag 1 september 2020 is ‘Duurzame Dinsdag’. Een dag waarop duurzame ideeën en initiatieven een podium krijgen in politiek Den Haag. Op deze dag neemt het kabinet de ‘Duurzame Dinsdag-koffer’ in ontvangst met 454 duurzame ideeën en initiatieven uit alle hoeken van de samenleving.

Een mooi initiatief vinden wij! In onze projecten zien we dat duurzaamheid een thema is dat steeds vaker verbonden wordt aan andere belangrijke onderwerpen, zoals gezondheid en een gezonde leefstijl. Uit de evaluatie die we deden naar het Voedingscentrum blijkt bijvoorbeeld dat het Voedingscentrum de thema’s duurzaamheid en gezondheid goed aan elkaar weet te knopen en consumenten steeds meer bezig zijn met duurzaam eten en minder verspillen. Ook voor kinderen wordt er regionaal en landelijk volop gewerkt aan initiatieven om kinderen bewuster te maken van waar hun eten vandaan komt en wat duurzaam (en gezond) eten is. Hiervoor is onder andere het programma Jong Leren Eten opgericht, dat wij momenteel aan het evalueren zijn.

We zijn benieuwd naar de ongetwijfeld mooie initiatieven in de ‘Duurzame Dinsdag-koffer’ en hopen dat het een boost zal geven aan het bieden van handelingsperspectieven voor mensen die graag een duurzamere leefstijl willen aanmeten.

Wilt u meer weten over wat wij doen op het onderwerp duurzame leefstijl? Neem dan contact op met Miranda Witvliet.