Hoe weten we of een pilot, een project, een training of een experiment impact heeft? Handelen en denken de deelnemers na afloop anders dan vooraf? En hoe zorgen we er voor dat we bij het meten hiervan voldoen aan de AVG en alle bepalingen rondom privacy? Voor alle organisaties en instellingen die worstelen met dit soort vragen hebben wij de IMPACTMETER IM® ontwikkeld.

Het idee achter de online IM is eenvoudig. Via een speciaal voor uw project gemaakte website loggen deelnemers in op een volgsysteem. Vanuit het systeem krijgt elke deelnemer op de voor hem of haar relevante momenten de oproep om een vragenlijst in te vullen (bijvoorbeeld bij aanvang, bij afronding en enige tijd later). Naast deelnemers kunnen natuurlijk ook anderen – voor een extern impactoordeel – benaderd worden. Als de IM eenmaal is opgezet ‘draait’ het systeem verder vanzelf. Het systeem heeft geen enkele moeite met anders vaak lastige zaken als het volgen van cohorten en het oppakken van tussentijdse instromers. Het analyseren van en rapporteren over de verzamelde informatie kan naar wens ingeregeld worden. We leveren interactieve dashboards, rapportages in tabelvorm, infographics, PPT-presentaties en uitgewerkte onderzoeksrapporten.

De eerste voorlopers en onderdelen van de IM hebben wij al jaren gebruikt. Elke IM is maatwerk, gebouwd op een groot aantal beschikbare modules, waardoor de kosten, zeker voor wat langer lopende monitoren, laag blijven.

Als u wilt weten of de IMPACTMETER IM® geschikt is voor uw project dan kunt u dat bespreken met Mats, Suna, Bjørn of Anne.